Здравейте, на 13,10,2014 год подадох ДДС дневниците, както и приложение 6 за възстановяване на ДДС, но в справката съм пропуснала да отметна клетка 80, до днес нямам "покана" да представя документите, и се чудя дали да не пусна искане по чл.129 / което не знам защо но не ми харесва/.
Според Вас има ли смисъл да чакам ?
Здравейте,
 Може ли златарско ателие да фактурира и да изкупи от заложна къща непотърсени повече от 20 дни заложени златни бижута
И двете фирми не са регистрирани по ДДС. / четох наредбата но там пише,, че вещите се продават на физически лица......... или нещо не съм прочела/
Предварително благодаря на хората които ще ми помогнат .
Здравейте, казусът ми е следния: Физическо лице е сключило договор за наем на общински мери и пасища в определен район, за потдържането им според изискванията трябва да ги почиства, тори и т.н., за целта за около 20 дни е наемал и плащал на хора  по 20 лева дневно / няма сключени никакви договори/, сумите са изписани на тетрадка срещу подписи. Трябва ли да попълвам справка по чл.73 за изплатените суми на лицата ??
Трябва ли да пуска декларация по чл. 50 ?
вносът е златни накити, но защото са под 60 гр. /цялото количество/, на митницата не са му дали да попълва митническа декларция / това беше отговорът на управителя/.
А сега ????????
моля ви даите малко инфо
Здравейте, искам да попитам защото ми се налага да да върша нещо което ще правя за първи път.
Българска фирма не регистрирна по ДДС, внася стока от Турция, донесоха ми фактурта и виждам, че няма начислено ДДС, какво следва да направя от тук насетне ?
Моля помогнете ми и ми кажете къде да прочета ?
Здравейте,
 безработно лице си внася ЗО по 16,80 месечно, но има доход от наем в размер на 600,00 лева годишно, фирмата наела обекта е внесла данък 54,00 лева.Въпросът ми е : при попълване на ГДД трябва ли лицето да си довнесе ЗО 8% на получената сума от 546,00лв ?
Благодаря Ви.
а задължени ли сме принципно да описване лицата на които се изплатили суми от покупка на златни накити на стоиност 70.......80........ или 150 лева..........никъде не намерих точен отговор..........моля те насочи ме къде да прочета........
от 53-ма прочели въпрост ми никой ли не знае ???????? :hmmm:
Златарски магазин продава, поправя и изкупува златни накити. Въпросът ми е - при изкупуването на злато от ФЛ/за материал/, попълва попукпо изплащателна сметка  , трябва ли да ги описваме в спрвката за изплатени доходи на ФЛ по чл.73 ал.1.?
Притеснява ме т.12 от справката- Продажба или замяна на движимо имущество.
 :(
 
Здравейте, моля за малко помощ, казуса ми е следния :
Собственика на фирмата отпуска заем на фирмата на 01,03,2012 в размер на 26000 лв., на 13,09,2012 год фирмата му връща заема заедно с начислените лихви върху заема.
Трябва ли ФЛ да декларира в ГДД отпуснатия заем и получените лихви ? /мисля че отговора е да / и вторият ми въпрос е 10 % с които се облагат суми в ГДД ще бъдат начислени само върху получената лихва /2285лв. /или върху целия отпуснат заем с върнатата ливна /28285 лв/
благодаря ви,  :thumbup:
прав сте, на възстаановяване съм / съвсем съм се "чалнала"/, но според вас как мога да процедирам, ако отида в напа мога ли да пусна нова декларация за отминал месец / тия 170,51 лв не са внасяни /, дали ще имам глоба ?, какво мога да направя в момента..........
искам да попитам madimid, ходи ли в НАП, подаде ли нова декларация и дали е имало някаква глоба, питам защото и аз имам подобен случай и не знам какво да правя
знам че е петък вечер, но никои ли не е тук ?
Здравейте, моля за малко помощ, случаят ми е следният:
месец IV на възстановяване 1141,51 лв
месец V на внасяне  153,58 лв
месец VI на внасяне 817,42 лв
но при подаването на деклрацията за месец VI не съм  отбелязяля че съм на внасяне 170,51 лв, просто клетка 71от декларацията е  останала празна и днес собственика отива да си вземе удостоверение за липса на задължения и му излиза сумата от 817,42 лв да внесе ДДС за м VI
подавам декларациите с електронен подпис, и не знам какво мога да направя оттук насетне, моля ако някои има опит нека да сподeли.
моля и на мен да помогнете
месец май ми донесоха 4 фактури по ДДС с дата на издаване 09,11 и 12,2011год., тъи като не са изминали дванадесет месеца от тяхното издаване реших да ги включа в дневника на покупките м.05,2012 год, но сега се замислих трябва ли при подаването на год. декларация  за 2012 да направя корекция на данъка за 2011 год. ?
Тотално се обърках......